top of page

OM BALLIANCEN

Balliancens musik handler om balance - en balance som findes i spændingsfeltet mellem styrke og sårbarhed. Teksterne beskriver stemninger alle kan genkende, fra den rutineprægede hverdag der gemmer på universel visdom bag monotonien og tragedier som lurer i familiens skød. Når man i mødet med hinanden både tør stille sig sårbar og træde i kraft, opstår der en alliance. Vi lader musikken være vores styrke! Vi stiller vores sårbarhed til skue! Vi vil den offentlige forskrækkelse over inderlighed til livs! Vi vover at kræve nærvær! Vi tilbyder vores publikum at indgå en alliance i balance - en balliance!  

fullsizeoutput_e04_edited.jpg
Mads Horsbøl

I musikken fandt en lille dreng sin ventil. Hans mor var splittergal og hans far havde en pladesamling - begge formede ham. Musikken fik ham til at mærke en indre ro. Med roen som vejviser begyndte han sin rejse. Det blev en rejse gennem adskillige instrumenters særpræg og muligheder. En rejse gennem musikkens landskab, med stop i både Rock, pop og folkemusik fra hele verden. En rejse i den kreative bevidsthed, som opstår når man skaber sig selv i musik. Mads fandt sin vej – gennem MUSIKKEN - og den fandt ham - De har aldrig sluppet hinanden…

fullsizeoutput_e01_edited.jpg
Esthar Rose

En lille pige fandt sin stemme da hun hørte Elvis synge Blues Suede Shoes,og siden har hun vandret igennem alle kringelkroge af hendes musiske væsen, med en stærk glødende indre ild og kærligheden til musik, dans og for hende særligt - STEMMENS KRAFT! Siden har hun insisteret på autencitet, livskraft og frigørelse. Hun har lært andre at elske sig selv og lært sig selv at kende imens. At kende er at ELSKE - og for Esthar er kærligheden en Livskunst!

283724B3-3EA8-41FB-901F-5B3AB683C5D2_edited.jpg
Balliancen 

Suppleret med percussionist og multimusiker Niels Kilele, kontrabassist Johs Hejl og balalajkavirtuos Bjarke Houmann , er Balliancen taget et skridt længere ud i verden, hvor referencerne til folkemusik fra hele verden bliver endnu tydeligere. Med kærligt skelen til  Americana og country, over afrikanske rytmer og russisk folkemusik til mellemøstlig inspiration, bindes det hele sammen af den dominerende nordiske tone, en solid kærlighed til popmusik samt de danske tekster. Resultatet er et alsidigt og stadigt entydigt musisk udtryk. 

bottom of page